Over KMG

Isje Kroon oprichter KMG Machinebouw

Het in 1991 opgerichte KMG heeft zich gespecialiseerd in het construeren en exploiteren van kermisattracties. De specialisatie van ons bedrijf is voornamelijk gericht op de fabricage van kermisattracties die gemakkelijk op te bouwen en af te breken zijn, die zo licht mogelijk zijn en die volgens de laatste veiligheidseisen gebouwd zijn.

KMG is opgericht door Isje Kroon. Hij heeft voor de oprichting van KMG zijn sporen verdiend d.m.v. fabricage en exploitatie van reuzenraden, achtbanen en andere kermisattracties. Ondertussen heeft Albert Kroon (de oudste zoon van Isje Kroon) de dagelijkse leiding over KMG Machinebouw. De broer van Albert, Tonny Kroon,  is verantwoordelijk voor onderhoud en reparaties van KMG attracties.

De afgelopen decennia hebben Tonny en Albert Kroon ook hun sporen verdiend door de exploitatie van diverse grote attracties op de Nederlandse en Duitse kermissen, waaronder de Discovery, de Move It 32, de XXL en vele andere toonaangevende attracties. Deze attracties zijn door KMG ontwikkelt en gebouwd.

Tonny-KroonTonny Kroon (de jongste zoon van Isje Kroon) heeft zich ook gespecialiseerd in geluidssystemen voor kermisattracties en houdt zich ook bezig met de verkoop van KMG attracties.

In de loop der jaren is er een KMG tak bijgekomen gespecialiseerd in de verhuur van kermisattracties alsmede de organisatie van kermissen en jaarmarkten. Voor deze laatstgenoemde tak is KMG Events in het leven geroepen. De verantwoording hiervoor is geheel in handen van Alex Willemse.